Velkommen til Jernalderlandsbyen
               Åbningstider: Lavsæson       
1.marts - 7.april  samt   23.okt - 17.dec.
                    
 mandag- torsdag  10 - 14
                             Samt 3.weekend i hver mdr
                   Entre: Voksne:  40.- / Børn: 6 - 14 år 20.-
            Åbningstider: Højsæson
                    8.april - 22.okt.

                Åbent. Alle dage 10 - 16 dog lukket fredag
                     Entre: Voksne 60.-/ Børn: 6-14 år 30.-

                     Der kan betales med mobilePay
                                   Ingen kreditkort

                            

                       


                   


 



            

                                  
  • 1.jpg
  • 4.jpg
  • 8.jpg
  • 2.jpg
  • jernalderlandsbyen_013.jpg
  • jernalderlandsbyen_012 - kopi.jpg
  • 3.jpg
  • 7.jpg
  • guldhorn.jpg
  • 6.jpg
  • dsc_0255.jpg
  • 5.jpg

Drikke

Ved alle drikke lavet på blomster og blade, gælder det at vandet skal varmes op før blomster/blade kommes i. Dette skyldes, at drikken mister sin kraft hvis den koger for længe. Efter drikken har kogt, skal den stå lidt og trække inden den drikkes, da dette forstærker smagen. Honning kommes først i når krukken er taget af ilden.

Søde og varme drikke:

Urtedrik

Ingredienser: Et par håndfulde skyllede topskud/friske blade fra: Hvidtjørn, brombær, æble, hyld eller hybenrose.

Fremgangsmetode: Kommes i det kogende vand og koger et par minutter, hvorefter det tages af ilden. Efter at drikken har trukket kan du søde med honning. I kan også blande ingredienserne og dermed lave jeres egen specielblanding.

Mælkebøttedrik

Ingredienser: 20-40 mælkebøtterødder.

Fremgangsmetode: Grav mælkebøtterødderne op (gerne fra helt store mælkebøtter). Rens derefter rødderne og skær dem i skiver af 0,5-1 cm. Når I har bagt brød i ovnen, lægges rodstykkerne ind i ovnen og der lukkes igen. Lad rodstykkerne ligge i nogle timer, gerne natten over. Når drikken skal laves, knuses et passende antal rodstykker til kaffepulver i en lille skubbekværn (husk at mase med stenen, ikke slå). Doseringen af pulveret er ca. som ved kaffe. Hvis pulveret ikke er brunt som kaffe, har ovnen ikke været varm nok og I må riste rødderne igen. Pulveret kommes derefter i en krukke kogende vand og koger med til drikken smager kraftigt nok. Drikken sies derpå i en lersi eller klæde. Drikken kan evt. sødes med honning og drikkes med mælk. Drikken smager ikke helt som kaffe, men hvis I har levet uden kaffe i næsten en uge, vil I have stor glæde af denne drik.

Friskende, styrkende drikke:

Bygdrik

Ingredienser: En håndfuld skoldede bygkorn, ½ kop honning, en krukke vand og 1-2 æbler.

Fremgangsmetode: De skoldede bygkorn kommes i koldt vand og koger op. Æblerne skæres i store tern. Når drikken har kogt et par minutter, eller har været varm længe, skummes drikken evt. af og æbleternene kommes i krukken. Krukken tages væk fra ilden for at trække. Når drikken har trukket i ca. 10 minutter, sødes den med honningen og er klar til at drikke. Den smager lige godt kold som varm. Hvis I ønsker en friskere smag kan I med fordel komme et par stilke vandmynte i drikken sammen med honningen.

Røllikedrik     

Ingredienser: Et par håndfulde røllikeblade, en håndfuld æbleblade, en krukkefuld vand.

Fremgangsmetode: Et par håndfulde røllikeblade kommes i en krukkefuld kogende vand, sammen med en håndfuld æbleblade og et lille æble skåret i tern. Det koger med i ca. 5 minutter, hvorefter krukken tages fra ilden og trækker inden drikken sødes med honning.

 
Store Klaus 40  •  DK-5270 Odense N  •  Tel.: +45 63 75 57 80  •  Mail: jernalderlandsbyen.buf@odense.dk
site created and hosted by skandiaweb
Brug af cookies
Hjemmesiden bruger cookies.

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og hjælper os med at levere vores tjenester. De oplyser hvordan du bruger vores hjemmeside og hjælper os med at forbedre din og andres oplevelse af hjemmesiden.

Klikker du videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Ønsker du at slette cookies kan der findes vejledninger på Google, se mere her.

OK, forstået!