Velkommen til Jernalderlandsbyen
               Åbningstider: Lavsæson       
1.marts - 7.april  samt   23.okt - 17.dec.
                    
 mandag- torsdag  10 - 14
                             Samt 3.weekend i hver mdr
                   Entre: Voksne:  40.- / Børn: 6 - 14 år 20.-
            Åbningstider: Højsæson
                    8.april - 22.okt.

                Åbent. Alle dage 10 - 16 dog lukket fredag
                     Entre: Voksne 60.-/ Børn: 6-14 år 30.-

                     Der kan betales med mobilePay
                                   Ingen kreditkort

                            

                       


                   


 



            

                                  
  • 8.jpg
  • 7.jpg
  • 1.jpg
  • 5.jpg
  • 2.jpg
  • 6.jpg
  • dsc_0255.jpg
  • 4.jpg
  • guldhorn.jpg
  • jernalderlandsbyen_013.jpg
  • jernalderlandsbyen_012 - kopi.jpg
  • 3.jpg

Morgengrød

Flerkornsgrød med honning

Ingredienser: 2 kopper knækkede hvedekerner (der har stået i blød siden dagen før). 1 kop groft hvedemel. 2 kopper knækket byg.

Fremgangsmetode: Kom alt korn og mel i krukken og hæld vand på til det er dækket, dog mindst til krukken er ¾ fuld (for at krukken ikke skal knække). Grøden skal koge med låg på i ca. 1 time, eller til den smager godt. Husk at dreje krukken og røre i grøden. I kan med fordel lade grøden koge færdig i en høkurv (hvis I gør dette skal grøden koge i en ½ time hvorefter den sættes i høkurv en ½ time). Når grøden er kogt og udkvældet (dvs. har stået og hvilet væk fra bålet i omkring 20 minutter) kommes 4-5 skefulde honning i grøden samt evt. et drys salt.

Havregrød med mælk og honning

Ingredienser: 4 kopper meget groft havremel. 8 kopper vand, eller til krukken er ¾ fuld. 1 lille skefuld salt.

Fremgangsmetode: Se ovenstående opskrift. Saltet kommes i når grøden er udkvældet. Honning og mælk kommes på ved servering.

Byggrød med æbler

Ingredienser: 4 kopper bygmel. 8 kopper vand, eller til krukken er ¾ fuld. 2-3 æbler i tern. 2-3 skefulde honning. 1 lille skefuld salt.

Fremgangsmetode: Grøden koges som i ovenstående opskrift. Når der er ca. 10 min. tilbage af kogetiden kommes æbletern og honning i grøden. Saltet kommes i efter udkvældning.

 
Store Klaus 40  •  DK-5270 Odense N  •  Tel.: +45 63 75 57 80  •  Mail: jernalderlandsbyen.buf@odense.dk
site created and hosted by skandiaweb
Brug af cookies
Hjemmesiden bruger cookies.

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og hjælper os med at levere vores tjenester. De oplyser hvordan du bruger vores hjemmeside og hjælper os med at forbedre din og andres oplevelse af hjemmesiden.

Klikker du videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Ønsker du at slette cookies kan der findes vejledninger på Google, se mere her.

OK, forstået!